Alla hjärtans dag present till dig - HOW TO TURN HEART SORROW INTO SELF POWER!

Morgon promenad, en kall tidig sådan. Halv sju och söndag...

Ibland kommer det till vägens ände. När man börjar se saker man aldrig trott man skulle förstå, se eller höra sig säja. Det hände denna morgon när jag och min bästa vän (han ni hör om att vi går vår sista väg på tillsammans innan det är dags att gå åt varsitt hål.) Som alltid pratar jag amerikanska, något jag nu för tiden gör utan att ens tänka på det. Han är så van så han säjer aldrig något. Svarar oftast på svenska ibland på engelska.

Så här börja det. För första gången på jätte länge kunde jag då äntligen få följa med ut på morgonpromenad. Så jag längtat. Finns det något så upplyfftande än en sån innan alla vaknar och hittar ut. I mörkret kom vi iväg och nya rullstolen tog alla snö, alla höga kanter och jag bara gled fram. DOCK går den en aningens för sakta men det är en mening med det med kan jag tänka. Du vet min berömda ADHD kan ju behöva en släng av träning att ta det lite lugnare ibland.

Först bar det av ner till centrum ca 20 min promenad och snabbt in på affären som precis slagit upp sina dörrar, nu mer super tidigt till alla som vill slippa crona eller nåt... Där efter bar det av ca 1½ timme tillbaka och ut i terräng runt delar av vår stora sjö. Att gå och bara prata om livet, kärlek och allt det där som inte blivit sagt dom sista åren. Att våga prata med varann om det förbjudna och tänka att det är oki. Det är en härlig känsla. Det är såna stunder man kommer på sig själv när man börjar komma med allt det där man aldrig trodde sig själv kunna säja. Idag konstatera min bästa vän, du är nu mer en riktig coach eller som du kallar det mentor det hörs på ditt sätt att se på saker.

Jag började fundera. Ja han har rätt. Jag har ändrat hela min mentala syn på saker. Allt har en anledning brukar jag säja. Jag brukar också säja men det är inte alltid vi förstår varför. Saken är den att jag har kommit så långt nu att jag har börjat förstå varför. Detta har fört med sig att jag kan se vad som bör göras och på det säja ifrån när jag måste ta ett steg tillbaka eller åt sidan ett tag.

Detta har gett mig redskapet att kunna skapa mig min väg dit jag är på väg. Att kunna se sina egna mönster man skapar för att man antingen vill något eller inte vill något är en kunskap så stor att jag inser att jag kommit super långt.

Tex ett mönster jag skapat som jag också vet att många människor gör är att man ger sig själv anledningar till att folk skall reagera på saker. För då har man själv en anledning att säja nej jag kan inte idag. Att inte våga säja den riktiga anledningen är många gånger mer krävande än det mönster man bygger åt sig själv.

Att vara ärlig som tusan betyder inte att man måste tycka om eller att man måste se saker som dom är. Man kan vara ärlig mot alla utom sig själv, tro mig jag vet för så var det i så många år så jag skäms inför mig själv. Men jag vände på det och idag har jag förlåtit mig själv. Tar känslorna som dom är och gör något åt saken.

Är det så att du har känslor som rör fler än dig själv MÅSTE man vara ärlig mot både sig själv och dom som det rör. Annars mår man inte bra.

Jag var det och idag har allt losnat. ALLT har LOSNAT. Idag ser jag mer öppet. Tex jag skrev i sommeras mycket om hur vacker någon var. Men jag var aldrig ärlig för den jag utgav att det handlade om var det aldrig. Det handlade om någon helt annan som jag inte vågade säja det till då. Allt detta skapade en massa mer känslor som drog ner mig i allt.

Den oärligheten var skrämande, det var ju inte så jag ville vara. Dessutom kan sånt göra illa andra. Jag skämdes super mycket för mig själv. Men jag tog itu med det och idag har jag kunnat förlåta mig själv.

Men kom ihåg är du av någon anledning låst i din situation, säj det och berätta varför det förenklar alltid åt alla håll.

Idag är det alla hjärtans dag och här under får du en liten present.

@ZitaZooZone On Facebook
@ZitaZooZone On Facebook
@ZitaZooZone on Facebook

Kram vart du än må vara. /ZitaZoo

Du Jag Vi på Facebook

Gillar

Kommentarer