Om du inte hittar mig här titta in på ZitaZoo.Se

Livet förr och nu... Tre sätt att förbättra!

Livet förr och nu... Tre sätt att förbättra!

Om jag säjer jag är jag och du är du! Håller du med mig då? Håller du med om att vi alla gör olika val. Jag tar här för givet att ditt svar är ja! Bra då är vi på samma sida i boken. Nu däremot är jag inte helt säker på att vi kommer att vara på samma sida. Lite av det jag nu kommer att skriva är du före mig och visa saker är du efter mig. Kan vi dock vara överens om att om du nu känner mig så vet du att jag är en sådan person som sällan är ledsen, arg eller annat i detta register av känslor som är åt det hållet länge… (oki beror på vad det gäller om det gäller mina barn och att dom togs ifrån mig och varför, då gäller detta inte alls. Men annars i allt annat.) Jag är heller ingen person som dömer. Skall jag döma så är det efter många år av att känna någon då denne inte vill jobba med sig själv och visat detta öppet på alla sätt och vis. Alltså det skall mycket till för att jag skall komma dit. Är vi överens? Jag hoppas ditt svar är ja.

Nu mer än någonsin är meningen ” IBLAND MÅSTE MAN STRUNTA I SAKER OCH BARA GÖRA DET MAN TROR PÅ. ÄRLIGHET VARAR LÄNGST...” viktigast av allt i min värld.

Men också att jag nu måste välja det viktigaste av allt. ”mig själv”. Oavsett konsekvenser, förlora personer jag tycker om osv. Så här en gång för alla innan du fortsätter läsa. Jag kommer vara obekväm, ärlig och göra det jag tror på. Det måste jag för att ”orka” leva vidare. För som det ser ut nu har jag absolut inget att leva för. ”Bara 10 år till” uttalar jag varje dag flera gånger om dagen. Ångesten är värre än någonsin och jag måste hela tiden sysselsätta mig med saker för att inte tänka och minnas förr…

Men jag har inte orken i kroppen att göra massa saker varje dag och jag har absolut inga möbler. Inte ens ett bord att sitta vid. Så jag behöver ta beslut för att överleva. För att köpa dessa möbler behövs pengar. För att hämta gratis möbler eller annat behövs färdmedel. Jag sitter i rullstol och har inget av detta. Så jag måste överleva. Jag är ensam här på öjn och har ingen. Så att be om hjälp finns inte.


Saker är till för att ordnas och jag måste finnas ”bara 10 år till” så då måste jag börja ta beslut över saker jag behöver göra, få gjort och tror på. Frågor som mina barn. Skola, arbete och allt där till. Men också om hur och vilka jag vill ha i mitt liv. Här tänker jag göra det enkelt. Alla är välkomna. Ja du hörde rätt.

MEN JAG TÄNKER INTE BE OM DET. JAG TÄNKER HELLER INTE HÖRA AV MIG OM JAG HÖR OINTRESSE.

Men igen. Om jag inget vet och du behöver stöd, hjälp eller bara några goda ord, omtanke eller till och med kärlek. Kan jag inget veta om du inte berättar det och varför. Kom nu ihåg att jag har varit med om rätt mycket i mitt liv och jag tänker inte döma, se bakåt eller säja onda saker. Det jag däremot tänker är vara jag och finnas där som jag alltid gjort och gör när det är människor jag tycker om.

Jag behöver få vara jag, tycka och tänka som jag vill. Precis som du behöver få vara du. Bestämmer du då att jag inte skall finnas i ditt liv. Nej då får jag finna mig i det och gå vidare. Men jag orkar inte vara ledsen. Jag vill få finnas till och vara betydande för dig och dom jag tycker om. Får jag inte plats i ditt liv att vara det så kan jag inget göra.

Inget är för mig konstigt, annorlunda eller inget jag inte klarar. Så om du vill något säg det då, var ärlig. Det är absolut bäst.

Tre saker jag skall ta itu med och dessa tre kan man använda sig av för att komma vidare i livet när man känner att man sitter fast.

1 Adressera det man behöver ta itu med. Vid fler saker, sätt dem i ordning på viktigast till minst viktigt. Tänk på 20/80 metoden om du inte vet vad det är kan jag komma med mer instruktioner senare i höst när min skola börjat.

2 Lägg upp en plan för att få till det du behöver få gjort. Om du har saker du behöver göra fler gånger skriv dig en instruktion då kan det bli enklare att få det gjort och repetera. Det kan sen i sin tur bli en god vana.

3 Försök att alltid le, ge dig själv beröm och tala om att idag var jag duktig när du fått saker gjort.

Till alla er som kanske har beroende att ta itu med. Det finns hjälp att få. Men först behöver du erkänna att du har det ”problemet” Börja med att fråga dig själv om du mår bra i det. Om inte titta på hur och vad du kan göra åt det. Det är aldrig för sent att börja, det är aldrig fel vart man börjar. Men om du vill få hjälp måste du våga fråga.

Jag är en ensam person som väljer att kalla det att vara självständig. I en värld av ensamhet där man inte känner någon. Då har man två val. Antingen fortsätta vara ensam eller att gå ut och träffa andra människor. I min värld försöker jag det allt jag kan. Som rullstolsburen så är det många gånger kämpigt. Dock fy den som ger sig. Så ut och göra saker så ofta min kropp tillåter. Jag hade äran att få träffa min fina läkare häromdagen. Denna gång privat och att se denna man som är till åren fortfarande jobba. Så underbart. Han är som alltid en av dom människor i mitt liv som lämnat avtryck och lärt mig enormt mycket. Att få chansen att tacka för allt han gjort det kändes så fint.


Jag gillar många saker i mitt liv. Jag gillar politik, att få vara social, att få lära mig saker, att filma, fota och skapa content och med händerna. Mest av allt gillar jag att få finnas för andra. Jag satt och tittade på Malous partiledare program och såg Moderaternas partiledare Ulf Kristersson han sa -Livet är en helhet. Så har jag alltid sett på livet. Att få jobba och ha det som en livsstil är för mig jätteviktigt.


En annan jätteviktig sak är mina barn. Jag fick aldrig vara mamma. Jag blev i stället anklagad för saker jag inte har gjort. Jag blev dessutom väldigt illa behandlad själv med våld i nära relation. Detta kallar jag idag ”Det svarta helvetet” Det har blivit en föreläsning och det kommer under hösten en podcast och en bok som jag just nu skriver.

Allt det jag har i bagaget är det jag har ångest för och lite till. Mitt liv är idag det enda jag har. Jag har bara i år fått fly, alla mina saker har blivit stulna och jag äger inget. Jag har inga besparingar och kämpar hårt för att få arbeta, få till en ekonomi och på det också få till sjukvården som mina tänder och rätt slags träning för min kropp.

Som du kanske förstår så är ”bara 10 år till” ett koncept jag varit tvungen att skapa för att orka överleva. Att ha dödsångest är inte något jag önskar någon. Men jag skall klara detta. På dagtid så älskar jag livet och på nätterna när drömmarna och det onda i kroppen kommer så är det något jag får kämpa hårt med. Jag önskar många gånger att jag hade någon att få krama. Men det finns ingen. Så jag tar en minut i taget.


Jag jobbar hårt med att få till allt jag behöver för att i slutänden kunna stödja tex suicide zero.


Ingen skall behöva må dåligt. Jag skulle kunna söka hjälp för detta. Men finns det något jag inte kan med så är det psykologer. Jag har så svårt för att lita på människor så jag skulle bara använda tiden till att roa dem med allt jag kan snacka bort. Känner du mig vet du hur det kan låta. Så jag ser det som bortkastad tid och i stället hittar jag mina egna vägar till allt jag behöver.

Jag älskar att ha städat runt mig. Men sista tiden har jag låtit bli att plocka undan dom få saker jag har för då ser det iallafall ut som jag har något. Ett alldeles jättedåligt sätt att lura sig själv.

Att skriva så här som jag gör nu är svårt då jag inte har ett riktigt skrivbord. Se bilderna under. Så jag sitter inte bra och när jag får ont så går det inte att sitta och skriva. Skolan börjar den 29 aug så jag får bita ihop. Men fy skam den som ger sig. Det påminner jag mig själv om hela tiden. Jag drömmer om att få arbeta som en vanlig person. Så det är mitt största mål att jobba med eget företag och föreläsa på scen igen. Jag drömmer om ett rikt liv med mycket vänskap, glädje och kärlek. Jag drömmer om lugn och ro med allt ett liv kan innehålla. Som rullstols person är detta inte så enkelt som det låter. Men igen fy skam den som ger sig. Bloggen är min enda väg till framtiden. Bloggen är min vän. Så jag fortsätter göra min blogg för att överleva.


Bor du på Gotland och vill bli av med något i möbler, hushållssaker, fallfrukt typ äpplen. Eller annat och har möjlighet att svänga förbi mig i Visby så hör mer än gärna av dig. Som du läst tidigare har jag mist allt pga. stöld. Denna kvinna som stal hela mitt bohag var en kvinna jag känt i 18 år och litade på. Bland mina saker fanns det jag hade kvar från mina barn, ny säng som var till för min kropp och alla hjälpmedel från Region Skåne som jag nu kommer få skuld på för någon måste ju betala dessa säkert. Först räkningen på en av dem saker som jag fick stulet har redan kommit, 13 000 kr var den på. Vill du se vad jag gör idag förutom skolan för att förbättra min situation så kan du hitta det jag frilansar med i faktura utan företag denna höst på min hemsida ZitaZoo . Se då jag imorgon den 29 öppnar upp höstens alla göror. Jag börjar med ” Må bäst manualen”

Men allt har en mening nu får du förlåta min totala ärlighet. Men vi får hoppas mina saker kommer till nytta då kvinnan var en ensamstående mamma till 3 små barn och hade en jättedålig ekonomi, arbetslös och när hon jobba så var det som assistent till sin son. Jag önskar dock att få tillbaka åtminstone det som var personligt från mina barn. Men tyvärr känner jag ingen i Stockholm som kan hjälpa mig och dom som kan vill inte lägga sig i tyvärr. Allt är polisanmält. Nej nu måste jag sluta för nu ser jag inget för tårarna.

Imorgon börjar skolan och jag måste även freelancer. Alltså jobba på det. Så ett bord skulle verkligen behövas… Men det är bara kämpa på så får jag nog till det med till slut… Allt jag önskar är lugn, ro och sluta kämpa i kämpet. Men mest önskar jag mina ungar tillbaka.

Kram vart du än är. /Zita

JAG ÖNSKAR MINA "STULNA" SAKER TILLBAKA.

MEN HUR???!!!

Gillar

https://nouwcdn.com/v301/u/26/1336026/277/202206050847213437.jpg