Livsstil arbete - Covid-19 stänger ner mer och mer, för fler och fler igen.

Jobbar du hemma kolla denna.

3 steg för att komma in i Workflow

Låt oss prata om att komma in i ett härligt flöde som jag kallar workflow. Vet vad jag pratar om? Det där speciella sinnestillståndet vi når ibland - helt av misstag - där arbetet börjar flyta utan problem och vi får en vansinnig mängd gjort på kort tid. Ärligt en fantastisk känsla. Jag tänker något som är värt att försöka komma in mer regelbundet.
Så här kan göra just det.

Men först ut kommer i alla fall detta. Om du jobbar hemifrån då är morgonrutiner superviktiga. Jag brukar säja "gå" första klass. Att gå upp, äta frukost, duscha, göra sig ordning och fin, du vet smink och allt där till. För min erfarenhet är att känner man sig fin, fräsch och ordning får man mer gjort.

Så låt oss nu ta 3 viktiga steg till gott workflow.

Steg 1 - Förbered dig

Börja med att förbereda dig. Det är svårt att komma in i workflow när du ständigt måste hitta materialet, filer eller annat du arbetar med. Ett tomt och rent skrivbord är en mer tilltalad plats att arbeta i från. Du vill inte tankarna ska avbrytas för att så hitta tex ett dokument på din dator eller att tankarna vandrar till semestern för att bilder, kvitton kan ligga kvar på din arbetsyta.

Förbered så mycket du kan. Se till att du har alla saker och information du kan behöva till hands. Naturligtvis är det inte alltid möjligt, eftersom nya idéer och saker dyker upp medan du arbetar, men gör ditt bästa för att eliminera att du måste stanna upp och titta efter när du är i ditt workflow.

Steg 2 - Bli bekväm

När det dags att arbeta, bli bekväm. Detta innebär att hitta en bekväm stol och skrivbord att arbeta vid, men också skapa en miljö som är skön att ha workflow i.

Vad motiverar och inspirerar dig? Är det musik, doft, bilder av din familj eller kalendern med projektet du just nu arbetar med? Använd vad som krävs för att ge dig själv bästa workflow du kan tänka dig.

Din arbetsplats är din bästa vän. Tänk på att sitta bra när du skriver, med bra ergonomi. Bordshöjden ska göra att du kan sitta avslappnad i axlarna när du använder tangentbordet eller skriver för hand.

Låt framkanten på sitsen vara några centimeter lägre än bakkanten. Då behåller du svanken i ryggen samtidigt som du får en bra ställning på huvudet och nacken. Stolens ryggstöd bör ge stöd i svanken.

Steg 3 – Fokusera på det du skall göra.

Sist men inte minst måste du fokusera på det du har framför dig. Att komma in i workflow är mestadels mentalt. De yttre sakerna jag nämnt här ovan hjälper, men du kan sabotera all förberedelse i världen om du går in med en dålig attityd.

Använd istället några minuter på att visualisera hur det känns att vara i workflow. Tänk sedan på varför det är viktigt att få arbetet gjort. Vem kommer det att gynna? Vilken inverkan kommer det att ha på dig, ditt arbete, din familj? Hitta en motivation för att få dig att göra det du vill få gjort. Det är då du är redo att börja arbeta och komma in i workflow.

Testa den här trestegsprocessen och använd den när du vill få mer gjort på kortare tid. Som en extra bonus kommer du att upptäcka att du kommer att ha roligare när du göra ditt arbete. Att du får blir stolt för ett bra arbetspass och att du använder tiden rätt. Låt oss inte glömma att tid du sen får över för andra viktiga sakerna är värt det mesta. Att tex. spendera tid med dina nära och kära eller att koppla av med av ditt favoritintresse.

Lycka till och du håll dig frisk allt du kan.

Kram vart du än är /ZitaZoo

Du Jag Vi på Facebook

Gillar

Kommentarer