Valet är alltid ditt. Vänskap, relation är alltid en - tvåvägskommunikation.

Ibland kan även jag reagera och välja att gå annan väg.

Valet är alltid ditt. Du är du och det är så det skall vara. Du är den som väljer hur ditt liv skall se ut, innehålla och vara. Det finns förstås alltid saker och ting som kanske inte alltid blir som man vill. Men valet är alltid dit.

Rädslor finns. Om dom inte fanns skulle livet inte bli en utmaning. Då skulle vi inte lära oss saker, förstå eller vilja ta ett steg till.

Men vi kan häller inte låta rädslorna styra. Därmot kan vi låta dom ge oss det vi mest behöver, kunskap.
Kunskapen om oss själva, andra och det vi finner viktigt i livet.

Jag säjer alltid att tillsammans är vi starkast. Ja men för vi skall vara starkast så måste det finnas ett tillsammans. Tillsammans kan betyda vänskap, relation med varann eller bara ett team inom arbetet vi utför för att skapa oss en inkomst.

Vägen är då alltid en tvåvägskommunikation. Där båda parter bör finnas, höras och se, ge varann det som ingår i tex en relation både vänskap och en mer intim relation.

Att komma ihåg här är att

En ärlighet i denna tvåvägskommunikation är lika viktig åt båda håll.
Om inte det finns så är det ingen
tvåvägskommunikation. Då blir det oftast en ledsen part och oförstålsen blir då stor.

Ibland kan även jag reagera och börja tänka efter. Så är det just nu. För jag vet inte vart jag står. Jag vet vart jag vill, tycker och tänker. Men jag vet inte om jag duger, eller om den jag tycker om, tycker om mig tillbaka på samma sätt som jag tycker om denne hen.

Detta med ovisshet är något jag har svårt för. På allt detta skall jag efter min resa till mina älskade barn på lördag göra något jag inte gjort på många härrans år. Jag skall gå på en tillställning med människor jag inte känner, några vet jag vilka det är men inte mer. Att träffa nya människor är kul men i min värld samtidigt väldigt skrämmande.

Mest rädd är jag för att det skall göra ont. Tänk om hen inte tycker som jag och tänk om det finns någon annan där som hen gillar bättre och tänk om hen inte ser mig...

Ja rädslor finns även hos mig. Hen är snygg, dom flesta som ser hen tycker så. Jag vet åtminstånde två (inte jag) som kommer göra allt för att få hen dit dom vill.

Tänk om jag blir så där ledsen som jag bara inte klarar.

Men jag kan inte låta dessa tänk om eller rädslor styra mitt liv, mina val osv. För hen har ett val och det är hen som gör sina val, är sin egen person.

Jag kan bara hoppas att hen är ärlig mot mig och berättar vad hen känner. Vad vill jag då säja i allt detta.
JO att jag är inte stål och även fast jag är stark så kan jag också vara livrädd att det skall göra ont, att inte bli omtyckt så mycket som jag tycker om och visar att jag tycker om hen.

För hur vi än vrider och vänder på det så är valet dit, inte mitt.

Kram vart du än är /ZitaZoo

Jag kan bara hoppas!

Du Jag Vi på Facebook

Gillar

Kommentarer